Actuele informatie

LAATSTE NIEUWS

Mei 2024: Lancering Licht, een hoopvol sprookje voor grote mensen

In mei zal Rudi Francken zijn derde boek lanceren.
Licht nodigt uit tot reflectie en brengt hoop in deze moeilijke tijden. Licht beschrijft een zeer herkenbare zoektocht naar innerlijke vrede, verbondenheid en de diepere betekenis van het leven. Dit boek opent de deur naar een verloren dimensie van ons leven, waar innerlijke rust, warme contacten en diepe verbinding met het hier en nu centraal staan. Ik hoop dat Licht voor jou een bron van inzicht en inspiratie is die je zal ondersteunen in jouw streven naar een meer duurzame wereld.

Meer info via Instagram: @rudi.francken_licht

Januari 2021: Lancering AQ, lichter leven, slimmer werken

Onze maatschappij versnelt, we worden geconfronteerd met een overvloed aan prikkels, een verregaande digitalisering en alsmaar krachtigere veranderingen zowel op als naast ons werk. IQ en EQ waren lange tijd onze fundamenten maar bieden nu onvoldoende antwoord. AQ, adaptieve intelligentie, is dé oplossing om krachtdadig in het leven te staan, zowel flexibel als stabiel.

Samen met Tim Vermeire heeft Rudi het idee AQ uitgewerkt in een boek. Dit zal de basis zijn voor tal van AQ initiatieven naar bedrijven toe.

September 2020 The future of workers wellbeing

Recente ontwikkelingen versterken het belang van een sterk HR beleid in organisaties. Medewerkers kloppen aan bij hun HR afdeling op zoek naar steun in dit nieuwe normaal. Het is dan ook cruciaal om onze teams klaar te stomen voor de nieuwe toekomst van werken. Covid19 heeft de tijd samengeperst: waar we vroeger spraken over the jobs of the futurezijn dit nu the jobs of the now geworden. Stilstaan is geen optie meer. Dit is een cruciaal moment voor HR, een soort reset moment. Een moment dat hopelijk het pad heeft plaveit om het welzijn van medewerkers als een strategische prioriteit te beschouwen. The future of work wordt volgens ons the future of workers wellbeing.

Zo zullen de volgende jaren nieuwe HR functies ontstaan om deze ambitie waar te maken: distraction prevention coach, corporate resilience manager, Director of wellbeing, Chief purpose planner,…

Volledig artikel

Januari 2020 Samenwerking Qi Advice  en Mind your Brain

Ook met Qi ADVICE, met als zaakvoerster Michèle Lemmens, worden de banden aangehaald. Michèle zal niet enkel de loopbaanbegeleiding van de Kempen voor haar rekening nemen maar ook instaan voor workshops en individuele begeleidingen onder de vlag van Mind your Brain.

November 2019 – Mind your Brain en Vormingscentrum Vizit slaan de handen in elkaar.

Rudi Francken: “Ik ben gescharmeerd door zowel het ondernemerschap van Ine (Ine De Deken, zaakvoerster ViZit) als door hun zorgzame multidisciplinaire aanbod.  Het is een hele eer voor het team van Mind your Brain (met vestigingen in Leuven, Geel, Vilvoorde en Maastricht) om de krachten met het Centrum Vizit te bundelen. Van bij de eerste kennismaking was er een sterke klik daar we qua visie en waarden op dezelfde lijn zitten. De bezorgdheid om het welzijn van mensen die zo typerend is voor Ine drijft ons ook nog elke dag om te doen wat we doen. De twee organisaties sluiten niet alleen regionaal goed aan maar Ine biedt eveneens een aanvullend aanbod naar workshops en lezingen naar bedrijven en organisaties in gans Vlaanderen.”

Ine De Deken” Vanuit de holistische visie die ik uitdraag, waarbij lichaam en geest steeds met elkaar in verbinding staan, beide gestuurd vanuit ons brein, vind ik het fantastisch om vanaf heden deel te mogen uitmaken van het Mind-Your-Brain-team. Bij een eerste kennismaking sprak zowel hun visie, werking als spirit mij ongelooflijk sterk aan. Ik kijk uit naar een synergetische samenwerking met dit topteam, waarbij ik nu al overtuigd ben dat de som meer zal zijn dan het geheel der delen!”

November 2019 – Mind your Brain is erkend door de Vlaamse Overheid als dienstverlener waar bedrijven hun werkbaarheidscheques kunnen verzilveren.

Met de werkbaarheidscheque van het Departement Werk en Sociale Economie, kunnen eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om deze werkbaarheid objectief in kaart te brengen en op basis van aanbevelingen door de specialistenvan Mind your Brain aan een actieplan rond werkbaarheid te werken. Op die manier versterk je het engagement van je medewerkers alsook de duurzaamheid van je organisatie.

Tot 6 december 2019 kan u als onderneming een dossier opstarten. De Vlaamse overheid kent een subsidie toe van 60% (tot een maximum van €10.000) aan bedrijven die de werkbaarheid voor hun werknemers in kaart te brengen en een actieplan rond werkbaar werk op te stellen. Meer info over onze aanpak.

Najaar 2019 – Mind your Brain on tour: Gregory en Rudi geven 12 sessies van de Busy Brain Quiz bij Fod Financiën over gans België. In totaal zullen méér dan 1000 medewerkers hieraan deelnemen. Meer info over de Busy Brain Quiz.

Najaar 2019 – Mind your Brain lanceert zijn workshops en keynotes in het kader van duurzame inzetbaarheid en werkbaarheid. Meer info.

Juni 2019 – Mind your Brain haalt het kwaliteitscertificaat binnen voor de KMO- portefeuille, zowel voor adviestrajecten als voor opleidingen. Dit biedt kleine en grote opleidingen de mogelijkheid om subsidies te ontvangen voor onze adviesoplossingen, trainingen en coachings

April 2018 – Mind your Brain trapt de mini MBA af op het hoofdkwartier van Worldline. Junior CxO’s gaan door een boeiend en inspirerend totaalprogramma. Fier om er bij te zijn!

Maart 2018 – Rudi Francken en Tim Vermeire ronden samen de opleiding De Vitaliteitsmanager af, georganiseerd door Business School Gezond in Bedrijf (Nederland). Tijdens deze opleidingen maken zij kennis met praktische aanpakken bij bedrijvenn als Shell, Philips, KLM, alsook met tal van tools en meetinstrumenten om duurzame inzetbaarheid te implementeren.

Februari 2019 – Mind your Brain verwelkomt Elke Foubert. Vanuit haar passie, het ontdekken en werken met talenten, zal zij een heel mooie bijdrage kunnen leveren aan het track record van Mind your Brain in het domein van loopbaanbegeleiding. Elke bachelor industriële wetenschappen en heeft een post-graduaat talentontwikkeling en coaching. Ze heeft ervaring in de privé sector alsook bij de Vlaamse Overheid.

Augustus 2018 – Mind your Brain en Trajectum, opgericht door Hilde Helsen, sluiten een partnership. Sinds we begin de jaren 2000 samen de opleiding Certiefied Personal Coach hebben gevolgd hebben onze paden zich op verschillende tijdstippen gekruist. Vandaag is het moment gekomen om intensiever aan projecten samen te werken.

3 maart 2018 – Kluwer Opleidingen neemt de Workshops en de Brain Challenge op in hun aanbod naar bedrijven. We zijn bijzonder vereerd en fier op deze nieuwe samenwerking!

2 maart 2018 – Mind your Brain zoekt ervaren loopbaancoaches, bij voorkeur met kennis van de werking van het brein, voor de regio’s Limburg, Antwerpen en West-Vlaanderen. Graag een mailtje naar rudi.francken@mindyourbrain.be of via 0497 68 07 27

23 januari 2018 – Strategisch partnership – ITAM, opgericht door Björn Prins, en Mind your Brain hebben besloten om voortaan strategisch samen te werken. Reeds enige jaren hebben we veel respect voor elkaar en we zijn dan ook bijzonder enthousiast over deze samenwerking.

Rudi Francken: “We appreciëren de kwalitatieve aanpak van Itam en hebben aan de lijve kunnen ondervinden dat hun trainingen een zeer positieve invloed hebben op de psyche-sociale gezondheid van mensen. Onze klanten kunnen hier zeker van meegenieten”.

9 januari 2017 Vanaf vandaag is Rudi Francken vaste columnist op de Nederlandse MT.NL site. Om de 14 dagen zullen we een verhaal brengen over leiderschap, verandering en vooral de rol van het menselijke brein in deze drukke wereld. Hier alvast de eerste bijdrage: https://lnkd.in/grJDW2d

8 januari 2017 – Mind your Brain zal de opleiding Vitaal Leiderschap mee vorm geven voor ATTENTIA. Mind your Brain zal focussen op Veerkracht alsook op Intergenerationeel Leiderschap. Deze laatste training zal gegeven worden in samenwerking met LIZA ZERAFI van LZ ACADEMY

29 september 2017 – Sinds 1 september 2014 is er een nieuwe wetgeving betreffende het welzijn van werknemers. Deze wetgeving omvat tal van facetten maar één van de meest acute thema’s die onder deze wetgeving vallen is het psycho-sociaal welzijn van werknemers. Om aan deze wetgeving te voldoen zijn bedrijven verplicht om, naast een risico-analyse en een jaarlijkse evaluatie, ook een actieplan op te stellen om de psycho-sociale gezondheid van hun werknemers te beschermen.

Onze aanpak, gaande van de Busy Brain Quiz, tot de Bootcamp en de individuele coaching) passen in dit preventieve actieplan daar ze pro-actief bijdragen aan de psycho-sociale gezondheid van je werknemers. De winst is dus dubbel: meer veerkracht in je bedrijf én je bent in orde met de wetgeving (minder stress voor de zaakvoerder :-))

14 september 2017 – Ook voor Proximus is veerkracht van groot belang. Het ganse CPP team (Corporate Protection and Prevention) heeft de juiste kennis en inzichten opgedaan om rustig te blijven in deze chaotische maatschappij en dit via onze Busy Brain Quiz: een ludieke, luchtige manier om toch de juiste wetenschappelijke kennis op een duurzame en interactieve manier over te brengen. Dikke proficiat aan dit ganse team voor de mooie scores (vooral de “groene duiven” natuurlijk :-)). Wens je meer te weten over deze aanpak voor het aanbrengen van content op je teammeetings, bel ons gerust op 0032 497680727.

23 augustus 2017 – Op 23 november zal Mind your Brain in samenwerking met Pawlik.nl een congres organiseren rond het uitermate actuele thema “Presteren onder druk”. Meer info volgt snel maar noteer deze dag alvast in je agenda.

22 augustus 2017 – Mind your Brain ondersteunt ten volle de recente stroming die pleit voor een verdere professionalisering van het coachingvak, in het algemeen maar zeker op het domein van stress en burn-out. Mind your Brain sluit zich dan ook aan bij de Vereniging van Stress- en Burn-out Coaches. Rudi Francken: “Wij dragen onze wetenschappelijke aanpak hoog in het vaandel en kunnen zulke initiatieven alleen maar toejuichen”.

29 juni 2017 – Vanaf 01/07/2017 is Mind your Brain (G.R.I.T.) officieel door minister Muyters erkend als gemandandateerd loopbaancentrum. Dit houdt in dat de Vlaamse regering haar vertrouwen stelt in de kwaliteit van onze coachingtrajecten. Voor onze klanten betekent dit dan weer het mooie voordeel dat ze loopbaancheques kunnen indien bij Mind your Brain om hun loopbaancoaching af te rekenen. Wij zijn zeer fier op deze erkenning en zullen er alles aan doen onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Selecteer een geldig formulier

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Deze tevreden klanten gingen u voor:

Hoe kunnen we u van dienst zijn?