Onze gorilla (onze metafoor voor ons instinctieve en emotionele brein) is bang en wil ons in ons huisje houden. Dat is veilig en niemand kan kritiek op ons geven. Zo had ook de gorilla Loïs Bisschop bij de nek tot ze besloot om deze wat te temmen met…. alcohol. Opnieuw kon ze weer vrijuit leven, feesten, lachen en plezier maken maar méér en méér werd dit een verslaving. Ik leerde Loïs recentelijk kennen tijdens een opdracht in Amsterdam en toen ik haar vroeg wat ze voordien deed zei ze me nuchter: “ik heb een boek geschreven over hoe ik mijn alcoholverslaving heb overwonnen”. Niet zomaar het “chit-chat-kennismakingsgesprekje”, maar wel een mooie en dappere getuigenis van een vrouw die maar al te goed beseft dat onze gorilla onze vijand is. Reden te meer om haar meteen uit te nodigen als spreker voor ons opkomend congres “Presteren onder druk” op 23 november aanstaande.

‘Het schrijven heeft mij geholpen in mijn eigen acceptatieproces, maar bovenal mijn geest aangewakkerd. Ik wil nooit meer stoppen. Met schrijven, bedoel ik dan hé’. Lois Bisschop

Meer info over Lois op www.loisbisschop.nl.