Performing under Pressure / Presteren onder druk

Amsterdam 30 mei 2017
Organised by Pawlik Consultants Nederland

 

Presteren onder druk,… een zeer aktueel thema, ook in het het smoothe Amsterdam. Tal van boeiende sprekers bekeken dit onderwerp vanuit verschillende standpunten (sport, wetenschap, bedrijfsleven,, enz…) en er is wat druk op het leveren van prestaties in deze hectische samenleving, dat is zeker.

Hierbij enkele key take-aways van deze boeiende dag:

 

  • Joachim Pawlik (CEO Pawlik consultants): stress is wat ons doet leven. Hij lanceerde ook 3 mentale skills om je te helpen vlot met stress om te gaan: 1) Voorbereiding: omarm stress en gebruik het signaal om je nog beter voor te bereiden 2) Jij neemt de beslissingen in je leven, maw wees geen slachtoffer, en 3) high performers hebben een positieve kijk op stress. Onze kijk op stress, namelijk of we het als iets goed of als ietskwaad zien, bepaalt in grote mate welk een effect stress op ons heeft.
  • Johan Bodrij (onderhandelaar Nationale politie Nederland): Is het goed gegaan….of goed gedaan. Enerzijds de focus op het resultaat, anderzijds op het proces. Doe je uiterste best voor elke taak. De afloop heb je niet altijd in de hand.
  • Professor Paul Lucassen (Centrum voor Neurowetenschappen Universiteit Amsterdam): Stress als thermostaat van het lichaam: inspanning gevolgd door ontspanning. Maar let op, er is vaak waterschade bij een brand (doelend op een teveel aan cortisol in het lichaam dat schade aanricht bij langdurige stress)
  • Ger Post (auteur van het boek Stalen Zenuwen): wil je presteren onder druk, oefen dan ook onder druk. Zijn conclusie was dan ook om de moeilijke omstandigheden goed te analyseren en te bedenken hoe je best in deze omstandigheden kunt trainen.
  • Voorlaatste take-away: sterk team, die jongens van Pawlik!
  • Laatste take-away: wat een stad!