Het is ondertussen meer dan 10 jaar geleden dat ik mijn eerste opleiding tot Certified Coach volgde. Tijdens het afsluiten van deze intensieve training kwam er een verhaal “Kikker is Kikker” van Max Velthuys (bekroond met het Gouden Penseel). Een nog steeds actuele metafoor voor ons drukke leventje. Kikker vergeleek zich steeds met anderen en wilde zich alle eigenschappen toe-eigenen, tot de kunst van het vliegen toe. Tot hij beseft dat hij een kikker was. Pas dan kon hij echt vliegen.

Is dat ook niet wat de Dalai Lama dit weekend meegaf: “Om een betere leider te worden, moet een leider in de eerste plaats aan zichzelf werken”. Een belangrijk element is natuurlijk zelfkennis: echt verstaan hoe we in elkaar zitten, hoe we ons brein gebruiken kan ons een grote impact hebben op onze carrière, op ons geluk.

Tijdens Executive coaching gebruiken we een wetenschappelijk onderbouwde test die de nagel op de kop slaat; de feedback is to-the-point en maakt een mooi onderscheid tussen temperament (de kikker in ons) en karakter (wat we vervolgens aangeleerd hebben en “op karakter” doen). Wil je eens kennismaken, geef me gerust een seintje of kom eens langs op 13 oktober aanstaande.