1. Het is wat het is… Als je je ergens tegen verzet, dan wordt het alleen maar erger. Accepteren is een eerste noodzakelijke stap om verder te geraken. Neem je gedachten waar maar neem ze niet ernstig 🙂
  2. En er is meer…. Er zijn tal van gedachten, emoties, frustraties,…. Zaken die het je eenvoudig maken om in je slachtofferrol te kruipen. Observeer deze gedachten en vraag jezelf af of dit wel de waarheid is. Je kunt er ook voor kiezen om je gedachten gewoon te observeren en ze eens een keertje niet te volgen.
  3. Waar staat die vlag ook al weer…. Heb je een helder beeld van je pad, van waar je naar toe gaat? Weet je ook waarom? Het is dit “waarom” dat je motivatie zal bepalen om de doelen te bereiken die je jezelf hebt gesteld.
  4. En naar de volgende hole! Stap vol vertrouwen naar de volgende hole, wetende dat ook deze hole zijn uitdagingen en hindernissen kent. Perfectie bestaat niet, noch in golf, noch in leiderschap. Er zullen dus nog “slechte slagen” volgen. Maar blijf rechtop lopen!
  5. Speel je eigen spel. Er is helaas geen “template” voor succes. Volg je eigen pad en let op je gevoel, je intuïtie, je lichaam. Deze zeggen je wel wanneer je van je pad af bent.
  6. Vraag raad aan je caddie. Wees bereid hulp in te roepen. Er zijn mensen die een deel van je pad al eens bewandeld hebben. Heb de moed om hun hulp in te roepen. Dit is geen teken van zwakte, eerder van sterkte.
  7.  Wees een goede gastheer. Geef ook aandacht aan de mensen om je heen. Het leven is meer dan het resultaat van je spel….

LEADERSHIP MADE SIMPLE

Als  je  je  ergens  tegen  verzet,  dan  wordt  het  alleen  maar  erger.  Accepteren  is  een  eerste  noodzakelijke   stap  om  verder  te  geraken.