Auteur: Rudi Francken
Uitgever: Witsand Uitgevers bvba – oktober 2011

Alle productspecificaties
Recente evoluties in het bedrijfsleven tonen duideljk aan dat onze industriële leiderschapsstijl niet meer compatibel is met de verwachtingen van de huidige kenniswerkers. Een upgrade naar ‘Leiderschap 3.0’ dringt zich op om je organisatie een toekomst te geven in deze boeiende 21ste eeuw. Op een speelse manier, dankbaar gebruik makend van de prachtige metafoor van het golfspel, beschrijft Rudi Francken deze nieuwe leiderschapsstijl, zodat elke leider en iedere organisatie er vlot mee aan de slag kan.

BIRDIE LEADERSHIP legt de fundamenten bloot van duurzaam leiderschap in deze eeuw van kenniswerkers: richting, structuur en betrokkenheid. Tegelijk biedt het boek praktische tips en bruikbare tools om je organisatie op een duurzame manier door deze woelige tijden te leiden.

Recensie(s)
De auteur vertrekt vanuit de vaststelling dat het in de praktijk pover gesteld is met leiderschap. Leidinggevenden missen vaak het inzicht in de fundamenten van leiderschap, leiden hun organisatie niet naar voldoening of hanteren cliches. Er is dus nog ruimte voor goede praktijkadviezen. De auteur omschrijft zijn visie als het ‘leiderschap 3.0’. Hij gebruikt de golfsport als metafoor en past die consequent toe op alle dimensies van leidinggeven. Het eerste hoofdstuk geeft informatie over het terrein, de veranderende samenleving waarin het leiderschap 2.0 niet meer werkt. Waar 2.0 streefde naar gehoorzaamheid en gewilligheid, zoekt 3.0 naar inspiratie en engagement vanuit het inzicht dat menselijk kapitaal essentieel is voor een organisatie. In de volgende hoofdstukken bespreekt hij de pijlers van dit nieuwe leiderschap. Hij sluit af met de tien geboden van het leiderschap. Een samenvatting en een verklarende woordenlijst ronden dit vlot leesbaar boek met mooie lay-out en icoontjes om ons door de tekst te leiden, af. Het is bedoeld voor ieder die op een duurzame manier leiding wil geven.

Redactie Vlabin-VBC

Bestel het boek

PS/ Wens je het boek in het Engels te bestellen (24,95 euro), dan sturen we je dit graag toe. Graag even een mailtje.

Een upgrade naar ‘Leiderschap 3.0’ dringt zich op om je organisatie een toekomst te geven in deze boeiende 21ste eeuw.